David Ritschard

Musik/show
David Ritschard

”Men det är otippat den i sammanhanget helt okända söderortskillen David Ritschard som stjäl hela showen. Jag har inte känt mig så uppfylld av en konsert sedan jag vet faktiskt inte när”. Så skrev Dagens Nyheter om David Ritschards spelning på Mosebacke under festivalen Sthlm Americana 2019. Sen dess har mycket hänt. 

Genombrottsalbumet Blåbärskungen släpptes hösten 2021. Aftonbladet kallade det ”Årets album” och DN ”Smått genial”. För att bara ta två exempel ur floden av goda vitsord från pressen. Framför allt var det hos publiken något hände. Från att ha varit en angelägenhet för en mindre skara konnässörer vidgades fanbasen åt alla håll och kanter. Människor från de mest skilda åldrar och bakgrunder strömmade till konserterna och spred ordet om mannen från Björkhagen.

Davids generösa, uppriktiga, humoristiska och egensinniga person var något folket inte visste att de saknat men omedelbart omfamnade. Mest handlar framgångarna dock inte om David Ritschards egen person, utan dom han sjunger om. De livsöden, världar och berättelser som befolkar hans låtar. Ofta tagna ur en arbetarklass verklighet som annars inte skildras i svensk musik. Dessutom tecknade med en särdeles skicklig poetisk precision och medmänsklig värme.

Den senaste tiden har David Ritschard rönt stor uppmärksamhet med sin medverkan i såväl Jills Veranda som Carina  Bergfeldt talkshow i SVT.

Våren 2022 markerades en milstolpe då David sålde ut Fållan i Stockholm. En euforisk konsert inför 2000 åskådare som också förevigades som konsertfilm. Följande höst sålde han sedan ut hela fyra kvällar på Debaser. En historisk prestation .

Efter att på vårkanten återigen sålt ut en Stockholmskonsert, den här gången på Trädgården, är det i sommar dags för David att inta Mosebacke Terassen för två kvällar.

Datum & tider

  • Lördag
    2 september 2023

    • 19:00

  • Söndag
    3 september 2023

    • 19:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer