The Residents[USA]
 

Konsert Wonder of Weird

The Residents är ett amerikanskt konstkollektiv,  kända för sin avantgard-musik. De har gett ut flera plattor och mängder av musikvideor och kortfilmer.

Nu firar de fyra decennier av ohämmad kreativitet med  Wonder of Weird – 40-årsjubileumsturnén, där de omtolkar stora delar av sin klassiska repertoar, i ett avskalat format med fokus på gitarr, keyboard och sång.

The Residents medlemmar har under karriären varit strikt anonyma i syfte att låta sin konst få allt strålkastarljus. Under sin karriär, som sträcker sig över flera årtionden, har The Residents förblivit en gåta lika stor som sfinxen - de har dolt sina liv och musik i ett egensinnigt töcken. Bandmedlemmarna har aldrig identifierat sig själva med namn, har alltid framträtt i förklädnader - oftast smoking, hög hatt och stora ögonmasker - och vägrar att göra intervjuer med media. Nyligen offentliggjordes det dock att gruppen består av Chuck och Bob och att Randy Rose är namnet på bandets frontperson.

Turnén är därför ägnad åt att berätta om Randy Rose liv och bakgrund - en person som gått igenom elva äktenskap, varit beroende av sex under hela sitt liv och som numera lever med en katt. Sex, shrugs and anti-rock’n’roll - allt finns med i The Residents nya show. 

Innan och efter spelningen spelar Gavin Maycroft (Mother) skivor i baren.


 


I samarbete med Luger

ARKIVSIDA

Detta är en sida ur Södra Teaterns arkiv. Evenemanget har redan ägt rum.
Har du frågor kontakta oss på info@sodrateatern.com

Föreställningar
Inga speltillfällen finns registrerade.

Visa alla datum

Information

Entré: 350 kr (inkl. serviceavgift)
Åldersgräns: 13 år

Södra Teaterns barer och restauranger öppnar kl 17:00.

Mat och dryck
 
Kommentarer
 
 
Nyhetsbrev
 
 
 
Södra Teatern  2014 | Om cookies